Over ons

Wij, familie van Herk, heten u van harte welkom op ons bloeiende familiebedrijf! 

In 1983 zijn wij neergestreken op de boerderij in de Roonsestraat in Haaren. In de beginjaren hadden we een gemengd boerenbedrijf met koeien, stieren en akkerbouw. De naam 'Pergama' prijkt al lang trots op onze boerderij en heeft een zeer speciale historie. Daar willen we u heel graag over vertellen, maar dat doen we als u bij ons te gast bent.

In 1993 is Jan van Herk samen met Toos van Herk begonnen aan recreatieve activiteiten naast het boerenbedrijf. Zo is een start gemaakt met minicamping Pergama. Op een dag zag Jan een heteluchtballon over zijn minicamping varen en kreeg hij direct het idee om dit ook te gaan doen: sinds 1998 is Jan piloot op een heteluchtballon. Beide zoons waren meteen al trouwe volgers en fanatiek in het crewen bij de vaarten van hun vader. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ook Rud heeft zijn ballonbrevet gehaald. De Pergama Ballon - PH-PGM - was toen al enige jaren in ons bezit. In 2010 is een tweede heteluchtballon hieraan toegevoegd. 

We willen graag iedereen laten ‘voelen en ervaren’ hoe bijzonder mooi ballonvaren is. Daarom hebben we deze geheel gethematiseerde vakantiewoningen gerealiseerd. U kunt zich tijdens uw verblijf helemaal verdiepen in de sfeer en de wereld van het ballonvaren. 

Op het boerenbedrijf is sinds 2012 ook een bezoekerscentrum aanwezig, genaamd BallonAIRpoort. Hier kunnen bezoekers informatie verkrijgen van het prachtige Nationaal Landschap Het Groene Woud.

We hebben al veel enthousiaste campinggasten mogen ontvangen op ons bloeiende familiebedrijf. Hopelijk mogen we nu ook veel enthousiaste gasten gaan ontvangen in onze sfeervolle gethematiseerde vakantiewoningen. 

We staan voor u klaar!
Toos en Jan
Bart-Jan en Eva, Luuk, Julia en Nikki
Rud en Liesbeth, Teun, Janneke en Ruud